Buitengewoon koken
De voor- en nadelen van een buitenkeuken
Zie je jezelf al staan in je buitenkeuken? Of twijfel je nog om er eentje te plaatsen?
Deze blog zet je alvast op weg om de juiste beslissing te nemen.
Een plaats waar je buitenshuis eten kan klaarmaken, dat is de eenvoudige definitie van een buitenkeuken. Dat houdt in dat je in open lucht een werkplek met aangepaste voorzieningen en een snijoppervlak hebt.
Sommige grotere barbecuemodellen voldoen aan deze criteria. Je kan kiezen voor een soortgelijk model, uitgerust met infrarood- of gasbranders en allerhande accessoires, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een volledig keukenblok met een ingebouwde barbecue, een spoelbak met wateraansluiting, een afvoer en aangepaste kastruimte op maat.
Twijfel je over het aanschaffen van een buitenkeuken? Om je alvast op weg te helpen met je keuze krijg je hieronder wat meer uitleg bij de verschillende voor- en nadelen.
Voordelen
Het ligt misschien voor de hand, maar het grootste voordeel van een buitenkeuken is de luxe van het buiten kunnen koken. Van eenvoudige bereidingen tot uitgebreide viergangenmaaltijden, het gaat hem om het genieten. Niets zo ontspannend als koken in je eigen tuin. Je hoeft niet constant op en af te lopen naar binnen, want alles is steeds binnen handbereik. Dat betekent minder gedoe en meer kookplezier.
Een buitenkeuken, dat is ook één en al gezelligheid. Je maakt niet alleen indruk op je gasten, als je buiten kookt kan je ze tegelijk ook entertainen. Omdat je altijd in de buurt bent, hoef je niets van het gesprek te missen. Ook voor je gasten is de beleving van de buitenkeuken dus een aangename ervaring.
Zodra het weer het toelaat kan je de tuin in om te koken. Dat is een hele zomer lang genieten, en als je geluk hebt nog een stuk van het voor- en het najaar.
Nadelen
Hoewel de winterbarbecue de laatste jaren aan populariteit gewonnen heeft, is buiten koken vooral seizoensgebonden. Maar, laat ons eerlijk zijn, koken in de regen zien we onszelf niet meteen doen.
Dan is er ook nog de investering in het kookgerief, dat moet je in het dubbel aanschaffen, want je wil zowel binnen als buiten het juiste materiaal voorhanden hebben.
Als je voor een luxueuze versie van een buitenkeuken gaat, heb je ook een diepvries en een koelkast nodig. Die toestellen moeten bestand zijn tegen temperatuurschommelingen en vocht. Een investering die vrij duur kan uitvallen.
Heb je interesse in de plaatsing van een buitenkeuken of wil je meer informatie? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder op weg.